Com ja és tradicional, els alumnes dels centres de primària de l’Espluga han celebrat la festa de la castanyada menjant productes de temporada i fent diverses activitats al pati de l’escola. Clarament, les castanyes embolicades en paper de diari han estat les protagonistes de la jornada, tot i que les disfresses de Halloween també s’han colat a la festa.

La festa de la castanyada a les escoles també s’ha celebrat donant un paper important als nens i nenes més grans del centre. A l’Escola Martí Poch els alumnes de sisè de primària vestits de castanyers i castanyeres han estat els encarregats de repartir les castanyes a la resta de cursos, mentre que a l’Escola Vedruna els més grans han organitzat jocs i activitats utilitzant elements relacionats amb la tardor.

Entre les castanyes, panellets o avellanes tampoc hi han faltat les danses i cançons tradicionals de la festa. Pel que fa a l’Escola Vedruna, la festa de la castanyada ha compartit escenari amb la festivitat de Halloween, ja que molts nens i nenes s’han disfressat d’esquelets, bruixes i monstres.

La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga també ha celebrat aquesta tarda la seva particular festa de la castanyada. En aquest cas, s’han explicat contes i s’han repartit punts de llibre entre els assistents.

RECULL D’IMATGES