El Fiscal General de l’Estat, José Manuel Maza, anomena a l’espluguí Ferran Civit en l’exposició dels fets de la querella per rebel·lió que ha presentat contra els membres del Consell Executiu del Govern de la Generalitat. El diputat espluguí surt assenyalat com un dels impulsors a través de Twitter de les pressions ciutadanes per expulsar els agents de la policia espanyola allotjats en hotels de Catalunya.

En el punt 24è del document, el fiscal Maza parla d’assetjaments a la policia espanyola efectuats per part de ciutadans i amenaces, fins i tot d’Ajuntaments, als hotels que oferien allotjament als agents. En aquest text, Maza constata que es van produir concentracions de 500 persones en alguns emplaçaments i assegura que “els assetjaments van ser festejats per dirigents independentistes”.

És aquí on el fiscal cita a “Ferrán Civit”, diputat al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí, per haver publicat a la xarxa social Twitter missatges contra els establiments que hostatjaven a agents de la policia espanyola. “Amb aquests missatges es volia encoratjar als concentrats”, considera José Manuel Maza, tot citant algun dels tuits de Civit. El Fiscal assegura que el diputat espluguí va convocar als responsables dels hotels i als ciutadans a pressionar els agents i afegeix que Ferran Civit va crear una pàgina en el marc d’una campanya per expulsar la Guàrdia Civil i la Policia Nacional dels hotels, tot i que es refereix a una etiqueta a les xarxes socials (#caphotelambpolicia). Tot plegat, Maza ho enllaça amb els incidents que afirma que es van produir davant d’alguns d’aquests hotels a Lleida amb 300 persones concentrades i a Reus on la mobilització hauria congregat unes 2.600 persones.

En qualsevol cas, el Fiscal General de l’Estat no ha obert cap causa a Ferran Civit, però ho afegeix entre els fets que justifiquen la querella que ha presentat a l’Audiència Nacional contra el president Carles Puigdemont i els membres del Govern. Civit, que també és el president regional d’ERC al Camp de Tarragona, va publicar els fragments del text a les xarxes socials manifestant que es declara culpable de crear hastags (etiquetes), però no fer pàgines inexistents, referint-se al text de Maza en què parla de “pàgines” quan es refereix a l’etiqueta #caphotelambpolicia.