La tercera edició de la Nit del Comerç del Camp de Tarragona celebrada aquest dissabte 28 d’octubre a l’antiga església de Sant Francesc de Montblanc va reconèixer la Polleria Antònia de l’Espluga pels 50 anys de vida que celebra enguany. El premi el va atorgar la Unió de Botigues i Empreses de l’Espluga destacant aquest negoci familiar del municipi que en aquest mig segle d’activitat ha estat un establiment de referència a la comarca pels seus pollastres a l’ast.

La Nit del Comerç del Camp de Tarragona és un acte que organitza la Confederació d’Empresaris de Comerç i Serveis de les Comarques Tarragonines (CECOSECT) que aglutina les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i el Tarragonès. Aquest 2017 s’ha celebrat a Montblanc després que les altres edicions hagin passat per Tarragona i la Selva del Camp.

L’acte va comptar amb la participació d’associacions comercials de diversos municipis del Camp de Tarragona i cada entitat va premiar comerços o professionals del sector del seu àmbit d’actuació. La UBE de l’Espluga va premiar la Polleria Antònia remarcant la trajectòria d’un negoci creat l’any 1967 que ja ha compta amb tres generacions al capdavant del negoci. L’associació espluguina va destacar que l’establiment només ha tancat dos diumenges en aquests 50 anys per la mort de la senyora Antònia Vendrell i pel 60è aniversari del Joan Odena fill. La Polleria Antònia suma aquest premi a un eslògan que l’ha acompanyat durant molts anys: «El Rei del pollastre a l’ast».

ÀUDIO: Reportatge del programa INQUIETS sobre la Polleria Antònia

En el cas de Montblanc, la Unió de Botiguers i Comerciants del municipi va reconèixer a Aviram Moix, pel fet d’haver renovat un negoci tradicional de venda de pollastre en un establiment innovador.

D’altra banda, la CECOSECT va lliurar el Premi Rafael Tatay a la Unió de Botiguers de Cambrils, a la Unió de Comerciants i Empresaris de la Selva del Camp, a l’Ajuntament de Tarragona i al Port de Tarragona.