L’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell ha cedit a Casa Llavasa part del premi d’Educació en el Lleure que ha concedit la Fundació Carulla a l’entitat en reconeixement a la seva trajectòria en el camp de l’educació en el lleure, un recorregut recollit en el projecte “4 Dècades 4 Pics”. 

La 13a edició dels Premis d’Educació en el Lleure, convocats per la Fundació Carulla, va atorgar el passat 5 de setembre a l’Agrupament l’Estornell un premi dotat en 4.000 euros en reconeixement al projecte que, durant el curs 2015-2016, va commemorar els 40 anys de vida de l’entitat. Després d’això, el Consell de Caps del Cau de l’Espluga del passat 8 d’octubre  va decidir fer un donatiu d’una part de l’import del premi (1.000€) a l’Associació l’Estornell, impulsora del projecte de la casa de colònies Casa Llavasa ubicada a Durro (Vall de Boí).

Amb aquest gest, l’AEiG l’Estornell aposta per un projecte que va íntimament lligat amb la pròpia entitat. El president de l’Associació l’Estornell, Enric Vives, ha agraït la donació del Cau de l’Espluga perquè considera que és molt important per cobrir costos de la nova casa de colònies. D’altra banda, l’Agrupament també recuperarà l’Aplec anual a Durro on totes les branques i famílies de l’Agrupament gaudeixen d’un cap de setmana de germanor. Enguany se celebrà el 16, 17 i 18 de març de 2018.

Els premis de la Fundació Carulla s’atorguen a entitats que treballen temps de lleure i que eduquen, dia a dia, des de la proximitat, l’aprenentatge de competències, habilitats i valors, el contacte amb la natura i el treball des de la comunitat i els barris per afavorir el sentiment de pertinença.