Jordi Salvadó és el nou jutge de pau substitut de l’Espluga. Així ho certifiquen les votacions que van celebrar-se durant la sessió del Ple Municipal d’aquest dimecres en què Jordi Salvadó va sortir escollit en aquest càrrec amb els sis vots favorables de l’equip de govern. Les votacions van haver de celebrar-se a causa de la falta de consens entre els onze regidors del consistori a l’hora de decidir entre els dos candidats per ocupar la plaça.

La convocatòria per trobar jutge de pau substitut es va tornar a obrir després que el candidat escollit el març passat per ocupar aquesta plaça no va prendre possessió del càrrec. En aquesta segona convocatòria s’hi van presentar dos candidats: Jordi Salvadó i Maria Escoda.

D’una banda, els sis regidors de l’equip de govern es van decantar per la candidatura de Jordi Salvadó considerant que mereixia ocupar la plaça perquè ja s’hi havia presentat en la primera convocatòria a diferència de Maria Escoda. L’equip de govern alhora considera que en el cas d’un jutge de pau és més important la forma de ser i l’experiència, per davant de la formació acadèmica.

ÀUDIO: Jordi Torre avançava el vot de l’equip de govern per a Jordi Salvadó

Contràriament, els cinc regidors de Som Espluga van decantar-se per la proposta de Maria Escoda en considerar que té millor currículum per desenvolupar el paper de Jutge de Pau. Finalment, es va haver de decidir per votacions i va guanyar la candidatura de Jordi Salvadó amb sis vots.

ÀUDIO: Jordi Miró assegurava que Maria Escoda presentava més bon currículum