L’Ajuntament de l’Espluga ha aprovat una rebaixa del 2% de l’Impost de Béns Immobles després de cinc anys en què la taxa s’havia mantingut congelada. La rebaixa de l’IBI de cara al 2018 es va aprovar durant el Ple Municipal del mes de setembre i va comptar amb el suport de tots els grups del consistori.

L’última vegada que s’havia modificat aquest impost va ser el 2012 quan el Govern espanyol va aprovar un increment del 10%. Poc abans, també durant el període de crisi econòmica, l’Ajuntament de l’Espluga havia aprovat una pujada també del 10%.

ÀUDIO: Joan Amigó, regidor d’hisenda, explica el context de la rebaixa de l’IBI

Aquesta rebaixa de l’IBI a l’Espluga arriba després que enguany l’Ajuntament hagi cobrat el 100% de l’IBI de les autopistes, un creixement dels ingressos que ha permès la rebaixa d’aquest impost. D’altra banda, el consistori també està redactant les noves ordenances d’obertura d’establiments comercials per adaptar-se a la legislació vigent. La nova taxa d’obertura de comerços preveu que es puguin aplicar bonificacions per als establiments que s’obrin al nucli històric del municipi amb l’objectiu de reforçar el teixit comercial d’aquesta zona.

ÀUDIO: Jordi Miró, regidor de Som Espluga, celebra la rebaixa

El cap de l’oposició, Jordi Miró, expressava que des de  Som Espluga ja van demanar una rebaixa d’aquesta taxa, mentre que el regidor d’hisenda, Joan Amigó, assegura que s’estan estudiant bonificacions del 100% per als nous comerços que s’ubiquin al nucli antic, si la llei ho permet.

ÀUDIO: Joan Amigó avança que s’està treballant en bonificacions per a l’obertura de comerços

ÀUDIO: Jordi Miró remarca que Som Espluga va demanar que s’apliquin bonificacions als nous comerços del nucli històric