Montblanc acollirà la tercera edició de la Nit del Comerç del Camp de Tarragona que organitza la Confederació d’Empresaris de Comerç i Serveis de les Comarques Tarragonines (CECOSECT) que aglutina les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i el Tarragonès. L’acte, se celebrarà aquest dissabte 28 d’octubre a partir de dos quarts de nou del vespre a Sant Francesc després que les altres edicions hagin passat per Tarragona i la Selva del Camp.

La tercera Nit del Comerç del Camp de Tarragona comptarà amb la participació d’associacions comercials de diversos municipis com Mont-roig del Camp, Cambrils, la Selva del Camp, Reus, Tarragona, l’Hospitalet de l’Infant, Torredembarra, l’Espluga de Francolí i Montblanc. Cada entitat premiarà comerços o professionals del sector del seu àmbit d’actuació mentre que la CECOSECT lliurarà el Premi Rafael Tatay a la persona o entitat que treballa en favor del comerç del territori.

En l’acte de presentació de la Nit del Comerç, que se celebrava aquest dilluns 23 d’octubre a la tarda a la sala de Plens de l’Ajuntament de Montblanc, l’alcalde, Pep Andreu, assenyalava que «estem contents del comerç del nucli antic. Montblanc sempre ha estat una vila comercial, sempre hi ha hagut neguit comercial i aquesta persistència del mercat i la vila comercial sempre ha estat present. Sempre dic que el casc antic de la vila, vital i sense símptomes de regressió, l’han salvat els comerciants». Ferran Milà, president de la CECOSECT, elogiava la tasca de Montblanc i del dinamisme del seu comerç i també posava l’accent sobre el paper dels esdeveniments turístics i culturals de la capital de la Conca de Barberà. Milà afirmava que «sempre hem recolzat a un model de botiguer i ciutat on el botiguer representa entre el 18 i el 20% del PIB. Fem una rehabilitació en vida del casc antic dels municipis. On ha marxat el petit comerç, del casc antic, s’han degradat».

També intervenien en l’acte, la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Montblanc, Sílvia Lafebre, que assenyalava que «és un plaer acollir l’acte a Montblanc per reforçar el paper del comerç com a vertebrador del territori, que fa poble i fa país». Montse Guinovart, presidenta de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc afegia que «rebem amb alegria l’elecció de Montblanc per celebrar-hi la tercera Nit del Comerç de les comarques del Camp Tarragona. Això contribueix a ressaltar la vitalitat del comerç de Montblanc que exerceix actualment la capitalitat comercial de la Conca de Barberà amb establiments que combinen la tradició i la innovació».

Està previst que l’acte compti amb l’assistència de la directora general de Comerç, Montserrat Vilalta i del conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila. La Nit del Comerç compta amb el suport de l’Ajuntament de Montblanc, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la Diputació de Tarragona, el Consorci de Comerç de la Generalitat, el Port de Tarragona i el Banc de Sabadell.