L’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell de l’Espluga ha arrancat aquest dissabte el nou curs amb 92 nens i nenes  repartides en cinc branques que estan coordinades per 23 caps. La nova temporada de Cau ha donat el tret de sortida amb la tradicional Festa del Pas enguany coincidint amb una jornada per a les famílies i els integrants de l’agrupament organitzada per la nova branca de pares i mares.

El nou curs ha començat de forma excepcional amb una jornada festiva organitzada per la quinzena de pares i mares que l’any passat van formar part de la primera branca de pares de l’AEiG l’Estornell. Els pares i mares van ser els responsables de muntar diverses activitats i un dinar al Parc Fluvial amb l’objectiu de donar a conèixer a les famílies del Cau les dinàmiques pròpies de l’agrupament. De fet, amb aquest mateix objectiu sorgia fa un parell d’anys la iniciativa de crear una branca de pares i mares, un projecte que finalment es va fer efectiu durant el curs passat.

ÀUDIO: Carme Torres, membre de la branca de pares i mares, explica la jornada

La jornada va continuar a la tarda a la plaça Montserrat Canals on es va celebrar la Festa del Pas que donava el tret de sortida a la nova temporada amb el pas dels integrants més grans de cada unitat a la següent branca. Aquest setembre l’Agrupament l’Estornell comença amb 23 membres a la branca de Castors i Llúdrigues, 30 a la de Llops i Daines, 12 a Ràngers i Noies Guies, 24 a Pioners i Caravel·les, i, finalment, 3 inscrits a la branca de Trucs, mentre que seran 23 els caps de l’agrupament. Als més de 90 inscrits també s’hi han de sumar els membres de la branca de pares i mares.