L’Espluga, Montblanc, Sarral i Vimbodí i Poblet són municipis de la Conca que aquest dimecres celebraran, de forma excepcional, un Ple Municipal en rebuig a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya.

Les sessions plenàries s’han avançat a aquest dimecres per tal de tramitar una moció de rebuig de l’aplicació d’aquest article per part de l’Estat espanyol. L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) promouen l’aprovació d’aquesta moció per visualitzar el rebuig dels governs locals a l’article 155 de la Constitució i per mostrar el suport del Govern de Catalunya i a les seves institucions. Les dues associacions de municipis remarquen en la moció que “davant d’un problema polític l’única resposta de l’Estat espanyol ha estat només la repressió i en la retallada de drets”.

Els plens a la Conca se celebraran dimecres, ja que l’AMI i l’AMC han proposat que les mocions s’aprovin del 23 al 25 d’octubre, ja que són els dies previs a que el govern espanyol porti l’aprovació de l’article 155 al Senat. La cambra alta celebrarà un ple extraordinari aquest divendres 27 d’octubre per sotmetre a vot l’aplicació d’aquest article a Catalunya.

A l’Espluga el Ple Municipal corresponent al mes d’octubre se celebrarà a les 22 h d’aquest dimecres a la Sala de Plens de l’Antic Hospital. En declaracions a l’EFMR, l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha fet una crida a la ciutadania a assistir al ple d’aquest dimecres en senyal de rebuig a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya i contra l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Com és habitual, el Ple Municipal també es podrà escoltar en directe a l’Espluga FM Ràdio.

D’altra banda, el primer municipi en celebrar-lo serà Sarral a les 14 h, mentre que a Montblanc s’ha convocat un ple extraordinari a les 20 h. En la mateixa línia, Vimbodí i Poblet el celebrarà a les 18 h.