Aquest diumenge 29 d’octubre es presentarà el llibre Els goigs i altres himnes populars de Mn. Ramon Muntanyola un recull de Mn. Roig i Montserrat que reuneix les creacions del sacerdot i poeta espluguí. L’acte se celebrarà a les 18 h a l’Auditori Carulla Font i anirà a càrrec de Lluís M. Moncunill Cirac.

El llibre que es presentarà aquest diumenge és una de les tres publicacions que s’han editat enguany amb motiu del centenari del naixement de Ramon Muntanyola i Llorach. El recull de goigs sortirà a la llum amb l’objectiu de reunir i preservar els cants escrits per Muntanyola. El llibre inclou 19 goigs i altres cants i himnes del sacerdot espluguí. “Són uns cants en honor a uns patrons, normalment, però Mn. Ramon tenia la traça de posar-hi la seva poesia”, remarca Josep M. Vallès, un dels impulsors de l’any de commemoració del centenari de Ramon Muntanyola.

ÀUDIO: Josep M. Vallès descriu el recull de goigs de Muntanyola

El dia vindrà, l’antologia poètica; Els goigs i altres himnes populars de Mn. Ramon Muntanyola, el recull dels goigs, i El cardenal de la Pau, la biografia reeditada del cardenal Francesc d’A. Vidal i Barraquer, són els tres llibres que s’hauran publicat durant el centenari de Mn. Ramon Muntanyola.