Som Espluga ha instat a Convergència i Unió a trencar el pacte de govern amb Antonio Vendrell, regidor al consistori per Candidatura de Progrés – PSC, perquè consideren que està vinculat amb un partit que dóna suport a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya i, segons els regidors de l’oposició, una formació que no ha condemnat les càrregues policials de l’1-O.

ÀUDIO | Josep M. Vidal: “L’Espluga ha de tenir un regidor al govern amb les sigles del PSC?”

Jordi Miró i Josep M. Vidal van fer la petició durant el programa l’Ajuntament a Casa de l’Espluga FM Ràdio emès aquest diumenge, mentre que Jordi Torre, regidor de l’equip de govern, assegurava que han de primar les actituds personals per sobre de les sigles perquè, va exemplificar, Antonio Vendrell ha donat suport al procés d’independència i va votar en favor de la moció que condemnava la violència de la policia espanyola durant la celebració del referèndum.

ÀUIDO: Jordi Torre defensa l’actitud d’Antonio Vendrell durant el procés

Al micròfon de l’Espluga FM Ràdio, els regidors de Som Espluga van expressar que per dignitat l’Espluga no hauria de tenir un govern amb un regidor del PSC. Josep M. Vidal qualificava l’actitud dels regidors de CiU de cínica per mantenir al consistori un pacte amb el PSC, mentre que Jordi Miró deixava la porta oberta a dialogar amb CiU si trenquen amb Antonio Vendrell. Al seu torn, Josep M. Vidal va afegir que hi ha dues formes de trencar amb el PSC, d’una banda que Vendrell deixi el grup o, de l’altra, que el regidor deixi el govern local.

ÀUDIO: Jordi Miró sobre un possible acord de govern amb CiU

Al seu temps, Antonio Vendrell va titllar les intencions de Som Espluga de “carallotades” i va acusar Josep M. Vidal, regidor d’aquesta formació, de fer política barata que només busca polèmiques per esgarrapar vots. Vendrell va defensar que actua amb independència sense seguir totes les directrius que li marca el partit i que, en qualsevol cas, actuar sota les sigles del PSC li proporciona mantenir relacions amb altres institucions que són beneficioses per al municipi. “Trencar unes relacions importants per unes sigles tampoc és necessari”, va dir en la mateixa línia Jordi Torre.

ÀUDIO: Antonio Vendrell respon a la petició de trencar el pacte de govern

ÀUDIO: Jordi Torre considera que tenir un regidor del PSC amb contactes és positiu

Torre, regidor de CiU, va avançar que l’equip de govern ho valorarà internament, encara que els arribi una directriu del PDCat de trencar els pactes de govern amb el PSC. Durant el debat, Torre també va expressar que Antonio Vendrell podria declarar-se regidor no adscrit i així no seria necessari trencar el pacte de govern.

Aquest debat va derivar a altres acusacions personals entre Antonio Vendrell i Josep M. Vidal, per bé que en un altre moment del programa Vendrell va donar suport a la declaració d’independència per part del Govern de Catalunya, ja que considera que és l’única possibilitat per millorar les coses si l’Estat aplica l’article 155.

ÀUDIO: Antonio Vendrell veuria amb bons ulls la declaració d’independència de Catalunya

Torna a escoltar l’Ajuntament a Casa d’aquest diumenge 22 d’octubre 

1 COMENTARI

  1. D’això se’n diu fer una política simplista. Cal fer un bon anàlisi de la posició actual del PSC. Si bé es cert que els “Barones” donen suport a les polítiques de represió del Partit Popular. No ho fan altres parts del PSOE i del PSC. Per tant, penso que no s’ha fet un bon anàlisi si l’objectiu es desvincular el PSC del Govern espluguí.
    Des del respecte, em sembla que es una proposta que no aporta res positiu a la població.

Comments are closed.