L’associació Literària l’Escarritx organitza la novena edició del Festallibre, que se celebrarà a Montblanc entre els dies 26 i 29 d’octubre. El dia 26 d’octubre comencen els actes amb la sessió de contacontes al voltant de la temàtica de la igualtat de gènere, a càrrec de Montse Bosch.

El divendres 27, a les sis de la tarda, està prevista la tarda literària i musical a la Residència d’avis Llar Conca de Barberà, on es farà una lectura pública de diversos fragments pertanyents als treballs guanyadors del concurs literari de tardor «Igualtat de gènere» i que anirà a càrrec de residents i treballadors i amb l’acompanyament dels alumnes de l’Escola Municipal de Música Josep Porter i Rovira de Montblanc. A les set de la tarda, la Biblioteca Comarcal Josep Conangla i Fontanilles acollirà el pregó de l’acte inaugural, que en aquesta edició anirà a càrrec de Carme Morán, cap de colla dels Torraires de Montblanc. També es presentarà el cartell del Festallibre 2017 realitzat per Àlex Rebollo. A continuació, es podrà veure l’obra teatral «Vist per sentència» interpretada per alumnes de l’Institut Martí l’Humà.

Dissabte 28 d’octubre a les dotze del migdia, a la Font de la plaça Major, es farà l’Escarritx de lectures, amb lectures en veu alta de petits fragments d’obres a càrrec d’alumnes dels centres de la Conca, amb l’acompanyament musical dels alumnes de l’Escola Municipal de Música. A dos quarts de sis de la tarda a l’Antic Hospital de Santa Magdalena se celebrarà una xerrada a càrrec de l’escriptora Àngels Moreno (Premi Maria Mercè Marçal de poesia).

Per acabar la Festallibre 2017, el diumenge 29 a les dotze del migdia, al bar restaurant el Cortijo, hi haurà vermut literari amb la participació d’Agnès Toda i Albert Ventura i el debat ‘Home, dona, mirades diferents de la literatura?’. A tots els presents se’ls oferirà un vermut.