La desena edició del Festival del Playmobil de Montblanc ha tancat batent el rècord de públic congregant prop de 20.000 assistents en sis dies. D’aquesta manera supera els registres de l’edició del 2015 que fins ara havia estat l’any amb més assistents i es consolida com el segon esdeveniment amb major capacitat d’atracció al municipi després de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi.

El balanç del primer cap de setmana, enguany de quatre dies, ja feia preveure que l’edició d’aniversari de Clickània tancaria amb xifres d’assistència destacades, i és que es van superar els 13.000 visitants. Un any més Montblanc ha estat capital del Playmobil gràcies a un públic majoritàriament familiar que el festival ha aconseguit fidelitzar aquests darrers anys.  En aquesta línia, Quim Queralt, cap de l’àrea de turisme, expressava a l’EFMR després del primer cap de setmana que els comportaments del públic han estat molt similars als d’altres anys, d’origen majoritàriament de Catalunya i del nord del País Valencià.

Els organitzadors asseguren que els visitants han valorat positivament les propostes de la programació d’enguany que ha inclòs, durant sis dies, l’exposició diorames temàtics a l’antiga església de Sant Francesc i, alhora, s’han celebrat exposicions, demostracions, tallers i concursos, tot relacionat amb el click de Playmobil. Els tècnics de l’àrea de turisme de Montblanc també consideren que Clickània ha ajudat a dinamitzar el teixit econòmic de la vila, especialment el sector de la restauració.

Més enllà de les propostes habituals, les novetats per celebrar el desè aniversari de l’esdeveniment també han estat ben rebudes pel públic. Els clicks de Playmòbil de grans dimensions han estat molt fotografiats, mentre que les demostracions de maquetisme i els tallers de miniatures han agradat als participants, constatava el cap de l’àrea de turisme. De la programació també n’han destacat les actuacions de carrer, com la de Small River Brass Band o les d’entitats de cultura popular de Montblanc.

GALERIA D’IMATGES
(Josep Morató)