L’Associació de Defensa Forestal de l’Espluga ha celebrat aquest diumenge el 30è aniversari de l’entitat amb una trobada de vehicles d’emergència que ha servit per treure a la llum el nou vehicle de l’ADF de l’Espluga. Un nou instrument que l’entitat assegura que permetrà intervencions més ràpides i eficients.

El nou vehicle és un Mitsubishi L 200 Pick up equipat amb una cisterna per a l’extinció d’incendis de  500 l. El vehicle s’ha presentat al voltant d’un quart de 12 del matí quan ha sortit del magatzem de l’ADF de l’Espluga al Parc Fluvial. Com va explicar a l’EFMR el president de l’entitat, David Saez, l’antic vehicle també es mantindrà.

D’altra banda, la celebració d’aquest diumenge també ha servit per homenatjar als sis impulsors de l’associació ara fa tres dècades: Ramon Cots, Josep Amill, Josep Cantí, Ramon Roselló i Fidel Palau. El president de l’ADF de l’Espluga assegura que la salut de l’associació és bona, ja que aquest any ha incorporat una desena de voluntaris nous.

La jornada de commemoració dels 30 anys de vida de l’entitat ha comptat amb la tercera Trobada de Vehicles d’Emergència al Parc Fluvial en què s’han pogut veure vehicles d’altres Associacions de Defensa Forestal, Bombers de la Generalitat, Agents Rurals i dels Mossos d’Esquadra. La exhibició canina que estava prevista per les 12 del migdia, finalment no s’ha celebrat a causa de problemes personals dels resposables de l’activitat.

Els membres de les entitats assistents han començat la jornada al voltant de les 9 del matí amb un esmorzar i també han tancat la jornada amb un dinar de germanor.

GALERIA D’IMATGES