El temporal de tempesta d’aquest dimecres va provocar una avaria en la xarxa de subministrament elèctric que va deixar sense llum algunes zones de Vimbodí i Poblet durant prop de 6 hores. La incidència es va produir al voltant de les 18.30 h i els operaris de la companyia elèctrica van estar treballant-hi fins passades les 24 h.

El temporal també va deixar un balanç de dos ferits lleus a la comarca resultat d’un xoc frontal a la C-14 a Montblanc, on s’hi va desplaçar una dotació dels Bombers de la Generalitat.

Durant la jornada d’ahir, Protecció Civil va atendre 8 trucades relacionades amb el temporal, però les incidències no van ser destacables. Les trucades s’han fet des dels municipis de Sarral (3), Savallà del Comtat (1), Vimbodí i Poblet (3), Vilanova de Prades (1). A Vimbodí i Poblet les pluges van provocar una petita esllavissada i una dotació dels Bombers va retirar les branques d’un arbre que tallaven el pas a la TV7002.

El radar meteorològic indicava així el pas de les pluges per la Conca de Barberà:

L’episodi de pluges d’ahir va deixar 37,2 l/m² a l’Espluga de Francolí amb ratxes de vent de més de 60 km/h. A Blancafort es van acumular gairebé 50 l/m², mentre que a Santa Coloma de Queralt les pluges van ser més febles i es van registrar 13,1 l/m².

Les pluges continuaran aquest dijous

Aquest dijous el dia s’ha despertat ja amb pluges des de primera hora que està previst que es puguin mantenir durant tot el dia. Les pluges podrien agafar força a partir de les 18 h, però no es preveu que es repeteixi el temporal d’aquest dimecres. En qualsevol cas, les precipitacions es poden mantenir fins a les 3 de la matinada amb certa continuïtat.