Consistoris de la Conca de Barberà, en la línia de tot Catalunya, han programat concentracions de protesta per aquest dimarts a les 12 del migdia davant dels Ajuntaments en contra de la decisió de l’Audiència Nacional de presó sense fiança per Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, acusats d’un delicte de sedició.

La crida, que també es fa des d’Òmnium Cultural i l’ANC, convoca una aturada de protesta davant dels llocs de treball o davant dels ajuntaments. Montblanc i l’Espluga són dos dels municipis en què la mobilització ja ha estat comunicada des del consistori. De fet, a la capital de la Conca ja aquest dilluns a la nit, regidors del consistori van penjar una pancarta al balcó de la casa de la vila amb la frase: “Llibertat presos polítics”. D’aquesta manera, el consistori montblanquí va voler donar suport als líders d’Òmnium i de l’ANC després que es fes pública la sentència de la jutgessa de l’Audiència Nacional. A aquesta s’hi van sumant d’altres reaccions, com per exemple la de l’Ajuntament de Senan a les xarxes socials amb una publicació on s’expressa: “condemnem fermament les últimes detencions efectuades per l’estat Espanyol”.

En resposta a l’empresonament de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, i de Jordi Sànchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana, també s’ha convocat una manifestació unitària a Barcelona aquest dimarts a les 8 del vespre per reclamar la llibertat dels dos líders de les entitats catalanes. D’aquesta manera, des d’Òmnium i l’ANC s’han cancel·lat les concentracions davant de les delegacions del Govern espanyol per celebrar una mobilització unitària a la capital catalana des de passeig de Gràcia/Diagonal fins a la plaça Francesc Macià. La convocatòria anima als assistents a portar espelmes. D’altra banda, el Comitè en Defesnsa del Referèndum de Tarragona manté la convocatòria per avui a les 19 h a la plaça Imperial Tàrraco davant de la subdelegació del Govern.