Desenes de persones s’han concentrat aquest matí a les portes dels ajuntaments de municipis de la Conca en contra de l’empresonament dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament.

L’aturada s’ha produït a les 12 del migdia davant dels llocs de treball i d’alguns ajuntaments de la comarca. Un centenar de persones s’han concentrat a la plaça de la Vila de l’Espluga, a Montblanc la mobilització ha comptat amb la participació de 300 persones a la plaça Major o, per exemple, una cinquantena a Pira.

En les concentracions s’ha llegit el manifest de l’Associació de Municipis per la Independència en què es condemna l’empresonament de Sànchez i Cuixart i se’n demana el seu alliberament. El text també descarta que les actuacions de l’Estat espanyol siguin pròpies d’un país democràtic.

A l’Espluga l’acte ha començat amb el so dels vídeos dels dos líders de les entitats independentistes enregistrats preveient que l’Audiència Nacional decretaria presó per a ells i publicats a posteriori. Finalment, la concentració a l’Espluga ha acabat amb el cant dels Segadors i un últim missatge de Josep M. Mercadé, membre de l’Espluga per la Independència, fent una crida a la participació en la concentració d’aquest vespre a Barcelona expressant que «tenim el compromís de no deixar-los sols», referint-se a Cuixart i Sànchez.