Ja està en marxa Clickània, el Festival del Playmobil de Montblanc. Enguany, se’n celebra la desena edició i tindrà una durada excepcional de sis dies repartits en dos caps de setmana. El festival obria les seves portes aquest dijous 12 d’octubre i estarà actiu fins diumenge 15 i, en una segona entrega, el 21 i 22 d’octubre.

Un any més, la proposta acollirà aficionats i col·lecionistes de Playmobil i s’han programat nombroses activitats amb aquesta joguina com a protagonista. Els diorames temàtics, els tallers per a infants o el concurs del Click Amagat són propostes que enguany se sumen a les novetats per celebrar el desè aniversari de Clickània. Per celebrar les deu edicions es podrà veure una col·lecció de dotze clicks gegants, l’exposició i demostració de maquetisme a la sala de les Corts i un taller de miniatures a la sala polivalent.

Les activitats, ortientades per a un públic ampli, es reparteixen en diversos espais del nucli històric de Montblanc, però hi ha cinc espais principals: l’antiga església i claustre de Sant Francesc, l’antiga església de l’hospital de Santa Magdalena, el Museu Comarcal i el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre. El festival obrirà de 10 a 20 h i manté els preus populars: els infants de fins a 6 anys tindran l’accés gratuït, pels de 7 a 13 anys costarà 2 € i pels majors 3 €.

Com és habitual, es podran veure els diorames temàtics que aquest 2017, per exemple, s’inspiren en la sèrie Joc de Trons, la civilitazació maia i la romana o la Mary Poppins. D’altra banda, també es poden visitar diorames amb un lligam més estret amb el territori, és el cas del diorama sobre la prehistòria ubicat al Centre d’interpretació de l’Art Rupestre o un que representa un passeig per la història de la Conca de Baberà, en aquest cas al Museu Comarcal.

Retorna un dels concursos més consolidats, el Click Amagat, en què hi participen tretze botigues del nucli històric de Montblanc. Els establiments creen diorames als seus aparadors i els participants han de trobar-hi uns clicks relacionats amb la Setmana Medieval que se celebra al municipi.

El folklore montblanquí també se suma a Clickània

Més enllà del món del Playmobil, el festival també inclou quatre actuacions musicals i folklòriques de carrer. La primera serà aquest dissabte a les 18 h amb la Small River Brass Band. Una representació de la cultura popular del municipi sortirà al carrer els diumenges de Clickània. Aquesta setamana serà el torn de la cercavila amb la Cucafera, l’Àliga i el drac, acompanyats dels grallers de Montblanc. Mentre que el darrer diumenge, el 22 d’octubre, la cervavila comptarà amb la participació de la Mulasseta, l’aligot i el drac petit, amb l’acompanyament musical dels grallers de les colles.

ENTREVISTA a Quim Queralt, cap de l’àrea de Turisme de Montblanc, al programa Punt de Mira

CONSULTA EL PROGRAMA D’ACTES