L’Institut Joan Amigó de l’Espluga va celebrar aquest dissabte una jornada d’acollida per als pares i mares dels alumnes de primer d’ESO. En un primer moment, es va fer una reunió informativa per tal d’explicar el desenvolupament del nou curs.  La segona part de la jornada va ser atípica, ja que els pares i mares es van posar en els papers dels seus fills sent, per uns minuts, els alumnes de l’institut.

Una cinquantena de mares i pares van assistir a unes classes de visual i plàstica, de ciències experimentals, de tecnologia i d’educació física. Com ha explicat la directora de l’Institut Joan Amigó, Maite Nolla, els adults van fer un tastet de les matèries que els seus fills estudien al centre. En aquest cas, les classes van ser d’uns minuts però, com apunta Nolla, van permetre als pares i mares entendre com se senten els estudiants que comencen el primer curs d’ESO i visibilitzar la feina que fa el professorat del centre.

De fet, és el tercer any que se celebra aquesta iniciativa amb l’objectiu d’aconseguir una relació directa i propera amb les families dels alumnes. La directora de l’institut ha explicat a l’EFMR que tot plegat neix amb la intenció de desmarcar-se de la línia habitual de les reunions amb els pares. “La resposta va ser molt positiva i també és molt divertit perquè ells no ho saben”, ha manifestat Maite Nolla.

ENTREVISTA a Maite Nolla, directora de l’Institut Joan Amigó de l’Espluga