Els museus municipals de l’Espluga han registrat un 2% més de visitants aquest estiu respecte al del 2016, superant les 8.700 visites entre les Coves de l’Espluga, la Fassina Balanyà i la Ruta Templera i Hospitalera. També han augmentat les consultes ateses a l’oficina de turisme, en aquest cas han crescut un 20%, arribant així a les 1.274 consultes i atenent 2.337 persones.

Un any més, el museu amb més visites han estat les Coves de l’Espluga amb més de 7.000 visitants. Aquest estiu el nombre de visitants a les Coves respecte l’any passat ha crescut més d’un 10%, especialment durant l’agost. Pel que fa al perfil dels visitants, un 60% són catalans, el 25% de la resta de l’Estat espanyol i un 15% són estrangers, amb un pes important dels turistes francesos.

Pel que fa als dos altres equipaments turístics, el Museu de la Fassina Balanyà ha rebut 1.142 visitants i la Ruta Templera i Hospitalera 407. Aquest darrer, tot i ser el museu amb menys usuaris, triplica les visites respecte el 2016. En aquest sentit, aquest estiu la Ruta Templera i Hospitalera ha estrenat les visites nocturnes, algunes amb sopar inclòs, i en total hi han assistit 87 persones.

D’altra banda, el Museu de la Vida Rural és el segon espai més visitat del municipi, ja que aquest estiu hi han passat 3.300 persones. Mentre que el Museu del Vi l’han visitat 562 persones de juny a agost.

El regidor de turisme de l’Espluga, Jordi Torre, va exposar les xifres aquest dijous en el Ple Municipal i va remarcar l’increment de visitants d’aquest estiu respecte l’anterior. Torre va destacar l’augment registrat a la Ruta Templera i assegura que ha estat positiu oferir visites diàries a la tarda.  L’aposta de les  Nits Templeres, segons Jordi Torre, han estat clau per tenir aquest augment.

D’altra banda, el regidor de Som Espluga, Jordi Miró, celebra l’augment de visitants però considera que no són tant significatives perquè les dades varien any a any depenent, sobretot, de la climatologia. Jordi Miró assegura que per analitzar les dades turístiques s’haurien de tenir en compte més anys. “L’Espluga té un potencial turístic molt gran i creiem que no s’està aprofitant del tot”, expressa Miró. El regidor de Som Espluga considera que falta promoció turística.