En el Ple de l’Ajuntament de l’Espluga d’aquest dijous també es va aprovar una moció en agraïment a totes les persones que van col·laborar amb el desenvolupament del referèndum d’aquest 1 d’octubre.

En primer lloc, es valora la valentia dels espluguins que van transportar prop de mig milió de paperetes des d’Elna, a la Catalunya Nord, fins al Camp de Tarragona. També es destaca la feina del secretari i la secretaria electoral que van coordinar el referèndum a l’Espluga, com també el suport dels pagesos en les mobilitzacions i a l’hora de protegir el col·legi electoral.

La moció també agraeix especialment la feina feta pel Comitè en Defensa del Referèndum per la seva capacitat d’organització i actuació i es remarca l’entrega de desenes de joves que van acampar des de divendres al col·legi electoral, destacant el respecte i la responsabilitat assumida durant els tres dies.

La moció també agraeix el paper de la gent gran que tot i les advertències va anar a votar i també es va sumar a la concentració durant tota la jornada. D’altra banda, també es destaca i es valora la cobertura informativa de l’Espluga FM Ràdio per haver informat rigorosament i amb respecte al llarg de l’1 d’octubre. Finalment, la moció també destaca la solidaritat dels veïns que van portar menjar per als assistents i que, alhora, també van formar part de la mobilització.

La regidora de Som Espluga, Aida Morgades, va sol·licitar que s’afegís també un agraïment pels informàtics que van aconseguir superar les dificultats tècniques i, d’altra banda, destacar la feina feta per tots els membres de l’Espluga per la Independència, tant l’1-O com en les setmanes prèvies.

L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, també va intervenir per fer una crida a la convivència. Assegura que ara hi ha sentiments contradictoris al municipi i que cal respectar totes les formes de pensar.

ÀUDIO: Crida a la convivència feta per l’alcalde de l’Espluga, David Rovira