L’Espluga estrenarà aquest dissabte 7 d’octubre una nova proposta festiva de tardor que tindrà la cervesa artesana i les coques salades com a protagonistes. L’oferta gastronòmica s’acompanyarà també de quatre propostes musicals i un espectacle infantil. Tot plegat se celebrarà a la plaça i al carrer del Castell en la que serà la primera Festa de la Cervesa Artesana de l’Espluga.

La primera entrega d’aquesta nova fira comptarà amb la participació de sis productors locals: tres pastisseries, un forn, una cansaladeria i una botiga de dolços. Mentre que l’oferta de cervesa artesana arribarà de la mà de 9 productors del territori que en total aproparan 30 varietats diferents, també hi participaran 3 food trucks. El públic assistent podrà adquirir un got de vidre dissenyat específicament per la Fira i les degustacions gastronòmiques s’hauran de pagar directament al productor.

En l’apartat musical, la primera actuació serà la de la xaranga Simpha formada per joves músics de la Conca de Barberà. La xaranga, que debutarà a l’Espluga, començarà un recorregut musical a les 12 del matí des de la Plaça de l’Església fins al recinte firal. Des de llavors, la Fira obrirà les seves portes fins les 15 h i de 17 h a les 24 h. A les 18.30 h se celebrarà un taller-espectacle pels infants anomenat “Be hoop a hula”, mentre que Maria Jacobs presentarà el seu primer disc “7tennSecrets” a partir de les 19.30 h. Les dues darreres actuacions musicals començaran a partir de les 21.30 h. La primera serà “El violí de foc”, un espectacle de música, dansa i foc, mentre que la formació local Leitmotiv tancarà la nit amb les seves versions musicals.

El regidor de turisme de l’Espluga, Jordi Torre, ha reconegut que la iniciativa sorgeix arran de la desapareguda Fira-Mostra del Carquinyoli. Torre ha expressat que alguns pastissers del municipi volien recuperar un esdeveniment per projectar els seus productes. Amb aquesta demanda, ha explicat, es va pensar en algun format de mostra per promocionar els productes locals i alhora vincular-los amb alguna altre reclam per al públic.

El regidor de turisme ha explicat que en veure l’auge de la cervesa artesana van decidir apostar per aquest producte malgrat que no hi hagi cap productor a l’Espluga de Francolí. En qualsevol cas, Jordi Torre ha recordat que a Vimbodí i Poblet i a Santa Coloma de Queralt sí que hi ha productors i que, a més, hi ha un fill de l’Espluga que produeix fora del municipi.

El regidor també ha exposat al programa Punt de Mira que l’equip de govern vol que aquesta nova proposta tingui continuïtat i, de fet, assegura que alguns dels productors locals absents en aquesta estrena han transmès a la regidoria de turisme que l’any vinent també s’hi sumaran.

Jordi Torre ha explicat els detalls de la Fira al programa Punt de Mira de l’EFMR i RM