Vimbodí i Poblet ha celebrat aquest cap de setmana la quarta entrega de la Festa del Vidre Artesà amb el naixement del nou gegantó vidrier del municipi. L’edició d’aquest 2017 ha estat condicionada per la celebració del referèndum que va fer caure el nombre de visitants durant la jornada del diumenge, però els organitzadors asseguren que enguany s’ha pogut consolidar el format de la festa.

El dia fort del Vitrum d’enguany va ser dissabte que va començar amb l’arrancada de la mostra i la inauguració oficial a càrrec del director dels Serveis Generals de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Jordi Agràs, a les 12 del migdia. A la tarda, l’alpinista Òscar Cadiach va ser nomenat vidrier d’honor en reconeixement a la fita assolida aquest estiu, haver coronat el darrer  8 mil dels 14 del planeta. D’altra banda, un dels moments més destacats d’aquesta edició va ser la del naixement del nou gegantó vidrier de Vimbodí i Poblet que porta el nom de Vitrum.

L’alcalde del municipi, Joan Güell, ha destacat aquest moment com un dels més destacats, però ha afegit l’èxit de la proposta Vitrumusical en què la creació de vidre es va fer al ritme de la música de la mezzosoprano Maria Boixadera i Ignasi Fernández al piano. Joan Güell ha assegurat a l’Espluga FM Ràdio que l’afluència de visitants del dissabte va ser bona i, assegura, que el municipi ha pogut consolidar el format de la festa com una cita lúdica i familiar. Enguany la fira es va organitzar de forma menys dispersa que en d’altres edicions i considera que va ser clau per mantenir l’ambient festiu.

En qualsevol cas, l’alcalde no ha volgut entrar a valorar quantitativament la Festa del Vidre d’enguany perquè la qualifica d’anormal pel fet d’haver conviscut amb el referèndum i els incidents que se’n van derivar.

Entre les propostes de la programació també s’hi van incloure les demostracions de quatre mestres vidriers de l’Estat i l’activitat “Abraçat 4.0” va consistir en posar a prova la quantitat de persones que poden beure alhora amb porró al carrer de les Abraçades, un dels més estrets de Catalunya.

ENTREVISTA a Joan Güell, alcalde de Vimbodí i Poblet.