La 53a edició del Rally Racc Catalunya Costa Daurada ha començat aquest divendres. Des d’avui i fins diumenge les 7 comarques de la demarcació de Tarragona seran escenari de la prova, entre elles la Conca de Barberà i l’Alt Camp.

El ral·li arriba aquest dissabte a la Conca de Barberà. Serà amb les etapes d’asfalt amb dos trams a doble passada, un nou esquema i recorregut que els anys anteriors. Les especials de Savallà (14,12 km) amb sortida a Rauric i arribada a Conesa. La primera passada serà a les 9:54h i la segona a les 15:02h. La segona especial és la del Pont d’Armentera (21,29 km) amb sortida des del Pont d’Armentera (Alt Camp) i arribada a la població de Pontils (Conca de Barberà). El primer cotxe sortirà a les 9:07h i la segona passada a les 14:15h.

La competició que causarà afectacions de trànsit durant tot el dia. Estaran tancats pel pas de la cursa diversos camins rurals i les carreteres T-224 i TV-2244. A més, també hi haurà afectacions a altres vies d’enllaç entre els trams on es disputa la competició com la C-241d, la C-14 i la N-240.

El World Rally Car aterra a Catalunya

El 53 RallyRACC, únic mixt del Campionat del Món, celebra la seva 13a edició consecutiva amb l’epicentre a Costa Daurada, Salou i PortAventura World amb 19 trams cronometrats que totalitzen 312,02 km cronometrats d’un total de 1.297,62 km. Després de tres dies intensos, el ral·li acabarà el diumenge dia 8 a les 14 hores en el parc tancat de Salou. La tretzena cita amb seu central a Salou és la més segura de tota la història perquè s’ha limitat l’accés al públic a tots els punts on existeixi una mínima dosi de perill d’accident. Dissabte serà l’especial de Jaume I, un passeig que diumenge al migdia acollirà el podi dels guanyadors.

El Rally Racc Catalunya Costa Daurada compta amb 88 milions d’audiència televisiva internacional, 46 milions d’impacte econòmic i 140 participants en l’únic ral•li mixt de tot el calendari.

El ral·li vol ser més net i cívic

L’organització del RallyRACC declara com a objectiu prioritari minimitzar al màxim l’impacte mediambiental i prevenir la contaminació, al mateix temps que engega una sèrie de polítiques concretes per aconseguir el grau d’excel·lència que suggereix la FIA Sustainability Programme Accreditation’. En aquest context, el RACC ha manifestat el seu compromís de dedicar tots els esforços necessaris per dur a terme una sèrie d’accions buscant la millora ambiental. Tots aquests missatges són divulgats àmpliament per tots els mitjans possibles, especialment per les xarxes socials, perquè siguin coneguts i aplicats pels membres de l’organització, els equips participants i el públic.

Aquestes mesures afecten al treball general dels equips al parc d’assistència; a la sensibilització i ús dels contenidors de reciclatge a les zones de públic; suggerir que els vehicles per desplaçar-se siguin compartits; reduir en tant que sigui possible els moviments rodats i que s’utilitzin vehicles respectuosos amb el medi ambient; limitar al màxim el consum energètic en totes les instal·lacions de l’organització, així com de paper i altres materials consumibles; elaborar un pla d’actuació en matèria d’accidents conjuntament amb els cossos de seguretat; i calcular la petjada de CO2 que genera el ral·li per compensar-la al màxim.