El ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar aquest dimecres una moció per condemnar la repressió exercida per la policia espanyola el passat diumenge 1 d’octubre, durant la celebració del referèndum a Catalunya. Entre els acords de la moció hi ha el de demanar la dimissió del delegat del govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo, i declarar-lo persona non grata a Montblanc. Dels set acords que conté la moció, redactat per l’AMI i l’ACM, els sis primers van ser aprovats per unanimitat, mentre que l’últim va comptar amb l’abstenció de la FIC.

Els acords presos per unanimitat dels tretze regidors declaren: «condemnar de forma enèrgica, alta i clara tota la violència injustificada generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu govern, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l’únic que volien és decidir i exercir la democràcia, unes agressions dictades pel govern de l’Estat que van provocar més de 900 ferits, quatre d’ells ingressats en centres hospitalaris».

També apunta donar tot el suport a les persones ferides durant les càrregues policials del dia 1 d’octubre a Catalunya; exigir la retirada dels efectius policials del Cuerpo Nacional de Policía i de la Guàrdia Civil enviats de manera expressa per a impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum, reprimint amb violència les llibertats i drets fonamentals de la ciutadania, i demanar que el govern de l’Estat assumeixi totes les responsabilitats pels danys personals i materials conseqüència d’aquesta brutal repressió.

L’acord també apunta a Enric Millo com a un dels principals responsables per l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols en molts col·legis electorals, per això es demana la dimissió del seu càrrec i se’l declara persona non grata a Montblanc.

D’altra banda, la moció que va aprovar el Ple de l’Ajuntament de Montblanc també reconeix l’actitud, valentia i el comportament cívic i pacífic de més de 2 milions de persones que aquest diumenge es van expressar a les urnes, tot i l’estat de terror que va voler imposar l’Estat espanyol, i als qui se’ls va usurpar el vot ja dipositat dins d’urnes requisades. L’acord també demana la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional.

En el darrer punt de la moció, que va tenir l‘abstenció de la FIC, es vol deixar constància que els municipis catalans i els seus càrrecs electes estaran al costat d’allò que decideixin les institucions catalanes, el Govern català i el Parlament de Catalunya.