El vídeo en què apareixen dues persones retirant un rètol independentista que s’havia instal·lat a la rotonda del Casal de l’Espluga s’ha convertit en viral amb més de 125.000 visualitzacions a Facebook i més de 5.000 retuits. En el moment dels fets, les dues persones van encarar-se amb una veïna que demanava “respecte”.

L’episodi es va produir aquest dimecres amb dues seqüències. En la primera, els dos individus es van aturar a la rotonda del Casal per retirar el rètol. En veure-ho, una veïna demanava respecte pel cartell, mentre que la resposta que va rebre van ser insults i crits de “Viva España” i “Cataluña es España”, entre d’altres. Minuts més tard, un grup de joves va tornar a col·locar-lo i, altra vegada, les dues persones van tornar per trencar-lo, aquesta vegada amb la participació d’un menor d’edat.

L’actitud i les paraules dels individus que van retirar el cartell han causat furor a les xarxes socials, fins al punt que perfils públics amb milers de seguidors l’han compartit, fent multiplicar així l’abast de l’acció.

L’endemà dels fets, un grup de joves han tornat a ubicar-hi un nou cartell amb un disseny similar, però aquesta vegada més reforçat. El rètol representa un cartell amb diverses direccions en què, d’una banda, exposa la direcció cap a un nou país o, en la direcció contrària, escollir la “repressió”.

1 COMENTARI

Comments are closed.