El servei de Transport Escolar del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha estrenat una aplicació per als mòbils per gestionar els autobusos escolars oferint, a temps real, l’estat de les rutes als centres escolars i enviant notificacions de les incidències a les famílies.

L’aplicació s’anomena TRACEUS i és una plataforma web que substitueix els papers amb els quals fins ara s’havia controlat els alumnes usuaris de cada autobús. D’aquesta manera, els monitors que coordinen el servei recompten els escolars i transmeten els avisos directament des del mòbil. Es tracta d’una iniciativa pionera a Catalunya perquè el Consell Comarcal de la Conca és el primer en apostar per aquest sistema tecnològic.

Mitjançant l’aplicació, els pares i mares poden rebre notificacions de l’hora estimada d’arribada de l’autobús a la parada, constatar quan l’alumne ha arribat o ha sortit de l’escola o rebre avisos d’altres possibles incidències. A més, l’app permet veure la ubicació de l’autobús geolocalitzada en un mapa a temps real.

D’altra banda, per als centres escolars i per al Consell Comarcal el sistema també comporta diversos avantatges com gestionar l’assistència dels alumnes, tenir la possibilitat de fer canvis de rutes de forma àgil i, alhora, poder enviar notificacions als pares i mares.

Aquesta pionera del Consell Comarcal ha estat protagonista d‘un reportatge de Televisió de Catalunya en què es destacava la posada en marxa de l’aplicació mòbil, un espai que es va poder veure aquest passat dimecres 27 de setembre al telenotícies de TV3.