L’Ajuntament de l’Espluga se sumarà demà dimarts a l’aturada general per mostrar el rebuig a l’actuació policial de les forces estatals amb motiu del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre. Totes les dependències municipals restaran tancades durant tot el dia 3 d’octubre. D’altra banda, el consistori espluguí també recolza la concentració unitària d’aquest dimarts a Sarral.

També estarà tancada l’Escola Vedruna de l’Espluga, on només hi assistirà l’equip directiu, però no faran serveis mínims, avui l’escola s’ha adherit al manifest conjunt de Vedruna Catalunya. D’altra banda, també s’adhereixen a l’aturada els mestres de l’Escola Martí Poch en rebuig a l’ús de la força. Tampoc estarà en marxa el transport escolar. De fet, l’Escola Martí Poch avui ja s’ha sumat a l’aturada de les 12 del migdia per manifestar el rebuig del centre educatiu a la greu vulneració de drets i llibertats viscuda durant la jornada del referèndum.

Comerços i empreses del municipi tampoc aixecaran la persiana aquest 3 d’octubre. És el cas, per exemple, dels socis de la Unió de Botigues i Empreses de l’Espluga que estaran tancats durant tot el dia. D’altra banda, el Museu de la Vida Rural també ha anunciat que demà estarà tancat.

L’Espluga FM Ràdio també s’afegeix a l’aturada i no oferirà cap servei informatiu ni cap programa, només sonarà la fórmula musical genèrica. Una aturada que faran alhora els socis de l’Espluga Audiovisual, l’entitat que aglutina els col·laboradors de l’Espluga FM Ràdio.