Desenes de persones s’han concentrat davant dels ajuntaments i dels centres de treball en protesta per les actuacions de la policia espanyola durant la jornada de l’1 d’octubre que van deixar un balanç de 893 ferits al país. A la Conca, en la línia de la resta de Catalunya, part de la societat civil ha respost aquest dilluns a les 12 del matí amb aturades de 15 minuts, tot plegat a les portes de la convocatòria de vaga general per aquest dimarts 3 d’octubre convocada per la Taula per la Democràcia.

Després de la jornada de l’1 d’octubre en què més de 2 milions de catalans van poder votar, a la conca en van ser 11.262, desenes de persones s’han mobilitzat en la majoria dels pobles de la Conca per condemnar la violència generada per l’Estat espanyol contra els ciutadans que ahir van anar als col·legis a votar i, davant l’intent de retirar les urnes, van intentar evitar el pas de la policia espanyola. Les concentracions han comptat amb la lectura del manifest conjunt de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Associació de Municipis per la Independència. Empreses, comerços i particulars també han fet l’aturada per compte propi.

A l’Espluga desenes de persones s’han reunit a la plaça de la Vila, davant de l’ajuntament, on s’ha fet una aturada de 15 minuts. Després d’això, Jordi Torre, regidor del consistori, ha llegit el manifest. Un manifest que tancava expressant: “Hem votat. Hem dit ben alt al món que la repressió no podrà callar la nostra voluntat. La democràcia sempre guanyarà la violència”. A la concentració hi han participat regidors del consistori, quatre dels quals sostenien una estelada.

 

L’acte a l’Espluga ha acabat amb un improvisat cant dels Segadors per part de les persones congregades a la plaça de la Vila. Els assistents recordaven entre ells la jornada d’ahir i, alhora, es preguntaven si demà faran vaga o no.