Dos agents dels Mossos d’Esquadra s’han personat a les 8 del matí al col·legi electoral de l’Espluga. Ha sigut el mateix alcalde qui ha parlat amb ells, mentre la concentració d’espluguins mantenia silenci absolut. Els agents han aixecat acta de la situació i han informat que tenen l’ordre de tancar el col·legi electoral. Rovira ha estat acompanyat pel Diputat al Parlament, Ferran Civit, el cap de l’oposició, Jordi Miró, el representant d’Espluga Viva, Antonio Vendrell i ha comptat també amb l’assessorament de dos advocats locals.

L’alcalde els ha informat que s’estan duent a terme activitats durant tot el dia, com un tast de carquinyolis, concurs de cançons o “funambulisme”. L’alcalde demana a la població que no abandoni el col·legi durant tot el dia, sobretot a partir del migdia. Rovira ha insistit en què tothom elimini les fotografies on apareixen els agents, ja que ells estan fent la seva feina, perquè és la seva obligació.