El vídeo del forner espluguí s’ha convertit en un fenomen a les xarxes socials sumant fins a 7.000 visualitzacions a Facebook i ha superat fronteres a través del WhatsApp. En el vídeo el forner Gerard Griñó assegura que serà l’encarregat de repartir les urnes als 22 pobles de la Conca de Barberà. Tot plegat és una resposta irònica a un article publicat pel diari El Mundo en què s’afirma que s’estan investigant als forners per transportar urnes.

En l’audiovisual, l’espluguí ensenya l’article de premsa en qüestió i, tot seguit, ensenya el maleter de la furgoneta per mostrar com portarà les urnes aquest cap de setmana. Gerard Griñó ha explicat aquest matí en el programa Punt de Mira de l’EFMR i Ràdio Montblanc que des que ha publicat el vídeo ha estat rebent constantment missatges de gent que el felicita per l’esquetx.

ÀUDIO: Entrevista a Gerard Griñó al programa Punt de Mira 

Griñó ha explicat que el vídeo ha superat fronteres perquè ha rebut missatges de gent d’arreu del país i, fins i tot, d’un conegut que viu a Dinamarca. En qualsevol cas, el forner espluguí ha confessat que es va quedar molt sorprès en llegir la notícia a la premsa, tot i que ha concretat que l’article assegura que s’estan investigant els transportistes de grans panificadores. Arran d’això, Gerard Griñó com a membre del gremi va creure que l’humor podia ser la millor resposta a l’acusació.