Una seixantena de persones, principalment joves, han aprovat per assemblea el compromís d’acampar fins diumenge a les portes del col·legi electoral de l’Espluga per impedir que l’edifici pugui ser precintat.

El col•lectiu, constituït des d’aquesta tarda com un Comitè de Defensa del Referèndum (CDR), té la intenció de protegir el centre escolar mitjançant resistència pacífica fins diumenge a les 7 del matí. A aquesta hora, els joves prenen el compromís de netejar l’espai perquè el col•legi electoral pugui obrir les seves portes amb total normalitat i preservant la neutralitat ideològica de l’espai.

Tot i això, el col•lectiu també ha fet una crida a la mobilització permanent durant tota la jornada de l’1 d’octubre per evitar que les urnes siguin retirades.

Els participants de l’assemblea que s’ha celebrat aquesta tarda han estat principalment joves, però també ha comptat amb la participació de persones d’edats diverses. També s’hi han sumat tres regidors del consistori.

En l’assemblea també s’ha assessorat jurídicament els assistents.