Cinc bombers de la Conca de Barberà han participat en la concentració unitària dels cossos de Bombers de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona en suport al referèndum que s’ha celebrat aquest matí a l’edifici del Museu d’Història de Catalunya a Barcelona.

La mobilització ha reunit uns 300 bombers, alguns dels quals s’han enfilat a la teulada del Palau del Mar. L’espluguí Toni Morlans ha estat un d’aquests darrers i, en declaracions a l’Espluga FM Ràdio, ha explicat que “han fet una penjada en defensa de la democràcia, les llibertats i els drets del poble de Catalunya”. En aquest espai, s’ha desplegat una pancarta de grans dimensions amb el lema “Love democracy” i també s’ha llegit un manifest en diversos idiomes.

ÀUDIO: Toni Morlans explica en què consisteix la concentració

Toni Morlans ha estat un dels encarregats de llegir el manifest, ho ha fet en català i, entre d’altres, manifestava el rebuig del col·lectiu de bombers a la vulneració dels drets dels ciutadans per part de l’Estat espanyol. El manifest també ha donat suport als Mossos d’Esquadra i han fet una crida a la resistència pacífica davant de qualsevol acte de violència.

ÀUDIO: Toni Morlans repassa la participació dels bombers de la Conca

El bomber espluguí també ha explicat a l’emissora que des de la Conca de Barberà hi han assistit 5 bombers.