L’alpinista tarragoní, Òscar Cadiach, serà nomenat Vidrier d’honor de la quarta edició de la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet que se celebrarà el 30 de setembre i l’1 d’octubre. Cadiach rebrà la distinció en reconeixement de la seva trajectòria esportiva després d’haver coronat els catorze vuit mils del planeta.

El tarragoní Òscar Cadiach rebrà el reconeixement el dissabte 30 de setembre a la tarda en el marc del Festival Vitrum. El consistori destaca la trajectòria de Cadiach com a mèrit per ser nomenat Vidrier d’honor i, alhora, l’alcalde del municipi, Joan Güell, considera que Òscar Cadiach comparteix els valors de esforç, constància i lideratge que també caracteritzen la tradició vidriera i la Festa del Vidre Artesà.

Òscar Cadiach ha completat la gesta aquest juliol després d’aconseguir el cim del Broad Peak de 8.051, el darrer dels 14 cims del món d’aquesta altitud. D’altra banda, també va formar part de la primera expedició de catalans que van coronar l’Everest l’any 1985.

Aquest dissabte Òscar Cadiach prendrà el relleu de l’escriptora Empar Moliner, que l’any passat va ser la Vidriera d’honor de Vitrum.