Hores després de l’operatiu policial que aquest matí ha intervingut en seus del govern, unes 200 persones s’han concentrat davant de l’Ajuntament de l’Espluga per denunciar les pressions judicials de l’Estat espanyol per aturar el referèndum del pròxim 1 d’octubre. La mobilització ha comptat amb crits de “votarem” i el clam unitari dels grups municipals en favor de la democràcia.

Desenes d’espluguins han respost a la crida per “defensar les institucions catalanes i la democràcia”, que ha fet el consistori espluguí, en la línia de la majoria d’ajuntaments catalans. L’acte ha comptat amb la lectura del manifest que condemna els escorcolls de la Guàrdia Civil d’aquest matí a departaments de la Generalitat de Catalunya. Els regidors del consistori han sostingut durant la concentració una pancarta d’Òmnium Cultural amb la paraula “democràcia”. Finalment, després del cant dels Segadors, els regidors Joan Amigó i Jordi Miró han penjat al balcó de l’ajuntament una bandera de dimensions més reduïdes també d’Òmnium Cultural que el mateix Miró ha aportat.

L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha manifestat que les intervencions policials d’avui són intolerables i que atempten contra qualsevol principi de la democràcia, una actitud de l’Estat que ha qualificat de provocadora.

ÀUDIO: David Rovira critica l’actitud provocadora del govern espanyol

“És el moment de què la gent doni la resposta que cal, estant al carrer i dient-los-hi que per aquí no van bé”, ha afegit l’alcalde. “Avui ha quedat de manifest que l’Estat que tenim, hereu del franquisme, ha sortit al carrer i ens ha envaït les nostres institucions democràtiques”, ha expressat Jordi Miró, regidor de Som Espluga.

ÀUDIO: David Rovira considera necessari mobilitzar-se contra les pressions judicials

ÀUDIO: Jordi Miró qualifica l’Estat d’hereu del franquisme

En la mateixa línia, Josep M. Mercadé, membre de l’Espluga per la Independència, ha fet una crida a la mobilització per enfonsar, ha dit, el mur que imposa l’Estat espanyol per impedir el referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

ÀUDIO: Josep M. Mercadé explica el motiu de les mobilitzacions