L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha convocat per aquesta tarda una concentració a la plaça de la Vila a les 20 h en suport a les institucions catalanes després dels escorcolls d’aquest matí de la Guàrdia Civil a departaments de la Generalitat de Catalunya.

El consistori crida a la mobilització en defensa, expressen, de la democràcia, de les institucions catalanes, els drets civils, polítiques i socials. Alhora, la concentració també té com a objectiu reivindicar el dret a poder votar en el referèndum del pròxim 1 d’octubre.

L’Espluga no és l’únic municipi de la Conca que celebrarà una concentració d’aquest tipus. A la mateixa hora, l’ANC Montblanc també ha organitzat una mobilització a la plaça Major i una penjada de cartells en favor del referèndum sota la iniciativa #empaperem. Els ajuntaments de Santa Coloma de Queralt, Sarral, Solivella, Barberà de la Conca i Vimbodí també ha convocat una concentració pacífica a les 20 h.

Aquestes mobilitzacions responen als escorcolls de la Guàrdia Civil a les conselleries d’Economia, d’Afers Exteriors, de Governació i d’Afers Socials, a l’Agència Tributària i al Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació. Al llarg del d’aquest matí s’haurien fet 41 escorcolls i s’haurien detingut 14 persones, mentre es calcula que hi ha una vintena d’investigats. Els agents de la Guàrdia Civil estarien buscant documentació i material relacionat amb el referèndum de l’1 d’octubre.