El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha reiterat a l’Espluga que la solució immediata per a la N-240 entre Montblanc i les Borges Blanques passa per la prohibició dels camions i que siguin desviats per l’autopista aplicant les bonificacions. Josep Rull ha remarcat que el Govern no prendrà cap decisió sense el consens local, però ha insistit que desviant els vehicles pesants es podria reduir immediatament els nombre d’accidents mortals.

El conseller ha recordat que la voluntat del govern és aixecar totes les barreres dels peatges i instaurar el sistema de vinyeta, assegura que llavors carreteres com la N-240 deixaran d’estar tant saturades. Alhora, el tram de la N-240 entre Montblanc i Lleida podria guanyar seguretat si es duplica la carretera entre les Borges Blanques i Lleida, mentre ha afirmat que de la Conca a les Garrigues desdoblar la via no té sentit perquè l’autopista és molt propera. Josep Rull ha descartat el rescatat l’autopista perquè suposaria una inversió excessiva.

Josep Rull insisteix en què la proposta de la N-240 només és un punt de partida

Davant la crítica d’entitats i formacions del territori als plantejaments que ha fet el Govern aquesta setmana amb la N-240 perquè ho consideren una mesura insuficient, el conseller ha respost que l’executiu escoltarà les propostes del territori. Per exemple, ha assegurat que estudiaran començar la prohibició de camions a la N-240 des del Pla de Santa Maria, bonificant així també el tram de l’A-2 de l’Alt Camp a la Conca.

Recolzament de l’executiu català als alcaldes citats per la Fiscalia

El conseller Josep Rull ha fet aquestes declaracions en el marc de la seva visita d’aquest divendres a diversos municipis de la Conca de Barberà fent campanya pel referèndum de l’1 d’octubre. En aquest sentit, el conseller ha expressat que “la campanya és pel doble Sí”.

D’una banda, el “Sí” favorable al referèndum, a posar les urnes el pròxim 1 d’octubre. Rull ha fet crida a la participació massiva de la societat catalana i ha argumentat: “Ara això depenèn estrictament dels catalans i és l’expressió més clara de sentir-nos nació, de ser nació, i és el que en el Madrid polític no entenen i, malauradament, no entendran mai, que el 80% de catalans vol decidir lliurement i pacíficament el futur de Catalunya. D’altra banda, Josep Rull també promou el vot favorable a la independència de Catalunya i, emmirallant-se en Àustira, Suècia o Dinamarca, ha afirmat:  “Catalunya genera recursos suficients per garantir un creixement econòmic amb molta cohesió social”.

En clau local, després que la Fiscalia hagi començat a citar els alcaldes que han donat suport al referèndum perquè vagin a declarar, Josep Rull ha expressat que el Govern de Catalunya els recolza amb gratitud i seguretat. “La principal responsabilitat l’assumim el Govern amb Carles Puigmdemont al capdavant”, ha afegit Rull.