L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha afirmat a l’EFMR que anirà a declarar si la Fiscalia el cita per haver signat el decret de suport al referèndum del pròxim 1 d’octubre. Per ara, l’Ajuntament de l’Espluga encara no ha rebut aquest ordre, però sí que l’han rebut altres municipis més grans de Catalunya.

Rovira ha explicat que la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras, i president associació catalana de municipis, Miquel Buch, van recomanar als alcaldes que anessin a declarar si els arribava la cita. L’alcalde de l’Espluga ha assegurat que aquesta no era la seva primera opció, perquè s’havia plantejat no presentar-se davant la Fiscalia. “Nosaltres no hem fet res mal fet, que ens vinguin a buscar”, ha expressat David Rovira, però reconeix que aquesta resposta donaria més importància al fet que els mossos detinguin els alcaldes que hagin desobeït la petició de la fiscalia, com va ordenar el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza.

En qualsevol cas, David Rovira ha recordat que va firmar el decret de suport al referèndum complint amb la promesa electoral del seu partit de donar suport al Govern i al Parlament per fer efectiu el dret a decidir el futur de Catalunya. Davant dels darrers moviments del Govern Espanyol i de la justícia de l’estat, Rovira no descarta que puguin ser imputats per un delicte de desobediència, prevaricació o malversació. En aquest sentit, l’alcalde ha manifestat: “No tindria cap lògica, però vist com les gasten aquesta gent és possible que passi alguna cosa, que ignoro quina és, però les amenaces ja veieu que són molt fortes”. “La llibertat d’expressió i la llibertat de reunió acabarà sent un tema penal, això no és propi de la democràcia en què vivim”, ha lamentat Rovira.

ENTREVISTA amb l’alcalde de l’Espluga, David Rovira