Un any més, la Diada de l’Onze de Setembre se celebrarà a l’Espluga amb els habituals actes tradicionals. La jornada arrancarà a les 8 del matí amb la la 32a Caminada Popular que començarà des de la plaça de l’Església.

La caminada acabarà a la plaça de la Vila després d’un recorregut de 6 quilòmetres que passarà pel Castell de Milmanda, l’Ermita dels Torrents i Sant Bernat. El final de la caminada enllaçarà amb l’inici de l’acte institucional a la plaça de la Vila organitzat per l’Espluga per la Independència. L’acte començarà a les 10.30 h del matí i hi intervindran membres de la societat civil i es llegirà el manifest de la Diada d’enguany.

L’acte acabarà amb la representació d’un signe positiu entre tots els participants, el símbol que també es reproduirà en la manifestació de la tarda a Barcelona.

Enguany, també es farà una ofrena floral a la tomba de Ramon Muntanyola i Llorach a les 10 del matí al cementiri municipal.

A l’Espluga l’acte acabarà amb un vermut i a les 13 h sortiran els autobusos per assistir a la mobilització de Barcelona. El punt de trobada serà a la plaça Montserrat Canals.