L’expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, i Arantxa Ros, membre de Demòcrates pel Sí, han assegurat a l’Espluga que el referèndum de l’1 d’octubre se celebrarà i han remarcat que la participació ha de ser alta per reforçar la validesa dels resultats.

L’acte s’ha celebrat aquesta tarda a la plaça de l’Església on s’hi han aplegat més de 250 persones. Tot i això, la xerrada no ha començat com estava previst perquè s’ha hagut d’excusar l’absència del diputat de Junts pel Sí, Carles Prats, perquè havia de participar en el Ple del Parlament d’aquest dijous.

D’entrada, Núria de Gispert i Arantxa Ros han coincidit en afirmar que el referèndum serà el punt culminant d’un procés que ha estat possible gràcies a la força de la gent que s’ha mobilitzat al llarg d’aquests anys en favor del dret a decidir.

ÀUDIO | De Gispert dóna importància a la força de les mobilitzacions 

ÀUDIO | Arantxa Ros: “Els representants han caminat al nostre costat”

“Hem d’estar tranquils”, ha expressat Núria de Gispert quan ha garantit que l’1 d’octubre hi haurà meses electorals i butlletes. L’expresidenta no ha donat importància a l’amenaça d’inhabilitacions, ha criticat la política del govern espanyol per frenar el procés independentista i ha afegit: “el que hem de fer és anar a votar, votar Sí”. D’altra banda, també s’ha animat que qui vulgui votar “No” que ho faci, ja que consideren que és important que es registri un percentatge de participació molt elevat.

ÀUDIO | Núria de Gispert envalenteix els espluguins a votar “Sí”

Per la seva banda, Ros ha confirmat que tot plegat es tracta d’una revolució, no pas un cop d’estat com s’apunta des d’alguns sectors, ha argumentat. Arantxa Ros ha exposat les definicions dels dos conceptes per sustentar la seva afirmació. També ha manifestat: “els polítics tenen molt clar que no actuen per voluntat pròpia, sinó que actuen en representació nostra, pel nostre mandat”.

ÀUDIO | Arantxa Ros afirma que el procés és una revolució

En l’acte d’aquest dijous també s’ha fet una crida a la participació massiva en la manifestació de la Diada de l’Onze de setembre a Barcelona. “Hem de ser, si és possible, més que cap altre any”, ha expressat Núria de Gispert.

ÀUDIO | De Gispert: “L’11-S serà l’última gran manifestació”

Finalment, el coordinador de l’Espluga per la Independència, Jordi Saumell, ha estat l’encarregat de cloure l’acte. Saumell ha recordat que l’entitat ha posat en disposició el servei d’autobusos per assistir a la mobilització de l’11 de setembre. Amb la mirada posada en l’1 d’octubre, Jordi Saumell ha expressat que “no podran aturar-nos si anem tots junts i a per totes”.

ÀUDIO | Jordi Saumell tancant l’acte d’aquest dijous a l’Espluga