L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha signat aquest matí el decret a favor del referèndum del pròxim 1 d’octubre convocat ahir pel Govern de la Generalitat després que el Parlament aprovés la llei del referèndum. D’altra banda, també s’ha donat per assabentat de la convocatòria electoral i ha confirmat la disponibilitat dels punts de votació al municipi. 

D’una banda, Rovira ha certificat el suport polític de l’Ajuntament de l’Espluga al referèndum manifestant: “Ple suport al Referèndum que s’ha convocat pel proper dia 1 d’octubre de 2017 i complir les previsions que es concreten a l’esmentada Llei”, “Donar compte d’aquesta resolució al Ple de l’Ajuntament en la propera sessió ordinària que se celebri” i, finalment, “Comunicar aquesta resolució al Govern de la Generalitat de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)”.

D’altra banda, l’Ajuntament també ha respost favorablement la carta rebuda per part del Govern de la Generalitat de Catalunya informant de la convocatòria del referèndum i demanant la confirmació dels punts de votació. En aquest sentit, David Rovira ha respost la carta al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, expressant: “Ens donem per assabentats i els confirmem que hi ha disponibilitat”.