Ramon Muntanyola va tornar a sonar aquest dilluns a l’Espluga gràcies a gravacions històriques. Una trentena de persones van escoltar els talls de veu en el que ha estat l’últim dilluns de lectures de Muntanyola a l’Espluga, una de les propostes de la programació de l’any commemoratiu del centenari del sacerdot i poeta espluguí.

Les lectures s’han celebrat a la Sala Polivalent de l’Antic Hospital durant els últims dilluns i ha comptat amb la participació de 24 persones que han llegit textos de Muntanyola. Aquest dilluns s’han acomiadat les lectures escoltant talls de veu del protagonista d’aquestes jornades. En aquest cas, es van recuperar gravacions històriques com la del 1956 durant la inauguració del monument en homenatge a Mn. Serret. També es va poder escoltar el poema “La fi d’en Serrallonga” de Joan Maragall recitat per Ramon Muntanyola o fragments de discursos de l’espluguí vinculats amb el Casal.

Entre les audicions, Josep M. Vallès va explicar el context de cada tall de veu per orientar els oients. L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, va agrair la participació de les més de vint persones que han participat en les lectures i es van lliurar les làmines d’Enric Adserà, un dibuix que serà la portada Goigs i cants populars de Ramon Muntanyola.