Els Diables de l’Espluga han tancat la temporada d’estiu aquest dissabte amb la primera edició de la trobada de bestiari i colles infantils en què hi van participar 4 colles convidades.

La trobada “Criatures Infernals” va començar amb la plantada de les bèsties convidades, el Boc de Vandellòs i el Drac de Sant Roc de Tarragona, juntament amb els senglars de l’Espluga a la plaça Montserrat Canals.

D’una banda, les bèsties i les colles infantils van ser les protagonistes de la jornada, però l’esdeveniment també va tenir un vessant solidari amb el taller de circ a càrrec de IMPROVISTO’S KRUSTY SHOW en què es van recaptar diners per lluitar contra el càncer infantil. La trobada incorporava la proposta solidària arran del Posa’t la Gorra que Montblanc ha acollit aquest diumenge. Alhora, també es van vendre 34 gorres solidàries d’AFANOC, dissenyades enguany per Munich.

L’encesa del foc va començar passades les 8 del vespre a la plaça Montserrat Canals. Les colles infantils dels Diables de Vandellòs, dels Rojos de Junda, dels Diables del Morell i els Diables Kids de l’Espluga van fer una encesa de presentació que va donar inici al correfoc  pels carrers Lluís Carulla, Sant Blai, Sortetes i que va acabar a la plaça Montserrat Canals amb una encesa conjunta. 

Amb aquesta trobada, els Diables de l’Espluga tanquen la temporada després d’haver fet 12 sortides en municipis de Catalunya i l’Aragó. Al total d’actuacions també cal sumar-hi els actes celebrats a l’Espluga: Sant Joan, la Festa Major i la trobada “Criatures Infernals”.

GALERIA D’IMATGES 

(Josep Morató i Gerard Bosch)