Montblanc viu des d’avui a ritme de Jazz amb la segona edició del Festival Essències. La música i les degustacions gastronòmiques són protagonistes del festival que se celebra aquest divendres i dissabte a la capital de la Conca de Barberà en què hi conviuran una trentena músics internacionals i locals. Esther Badia, filla de l’Espluga; la Bandarra Street Orkestra, de Montblanc, i la Jam Session, organitzada per l’Arravaló de Blancafort, se sumen als artistes provinents de Cuba, Moçambic o Barcelona.

El festival comença aquest divendres

El certamen obrirà les seves portes aquest divendres a les 16 h amb la Fira-mercat artesanal a la plaça de Sant Francesc. Aquest serà el principal escenari del festival, però també cal sumar-li el claustre i l’església de Sant Francesc com a espais que també acolliran alguns actes. En paral·lel a les propostes musicals, també hi haurà una concentració de Foodtrucks i degustacions gastronòmiques, en total hi participen 19 restauradors en total.

La música del territori serà la primera en sonar a la segona edició de l’Essències, i és que aquest divendres hi actuarà la Bandarra Street Orkestra a les 22 h, mentre que a les 24 h arrancarà la Jam Session organitzada per l’Arravaló de Blancafort, dues propostes que se celebraran a la plaça de Sant Francesc. D’altra banda, l’Església de Sant Francesc acollirà aquest divendres al vespre l’Experiència Gastronòmica Essències.

El Festival també inclou xerrades i fòrums, com per exemple “Gestió d’animals del carrer” a càrrec de l’Associació Gat i Gos o “Essències històriques de novel·la” amb Begoña Garcia. Els infants també tindran un espai propi, l’Essències Kids, en què es faran activitats pels més petits.

Els sons més internacionals sonaran dissabte a Montblanc

La majoria dels concerts se celebraran durant la tarda i nit d’aquest dissabte. La primera proposta serà la d’Esther Badia Quintet (Jazz/Bossanova) a les 19.30 h a la plaça de Sant Francesc. En el mateix espai, a partir de les 21 h, també hi sonaran els ritmes HipHop i Jazzy de Welelo & El tornado. Els artistes internacionals de l’edició d’enguany actuaran dissabte a partir de les 22.30 h. El primer en fer-ho serà el cubà Carlos Sarduy, guanyador d’un grammy el 2007 amb Ojos de brujo se’l considera un dels trompetistes cubans amb major projecció internacional. La música Afro-Funk tancarà el Festival Essències d’aquest 2017 amb el concert de la formació musical originària de Moçambic, Moya Kalongo.

Dissabte el festival també comptarà amb xerrades, tallers, activitats per a infants, la fira-mercat artesanal i l’espai de degustacions gastronòmiques.

CONSULTA LA PROGRAGAMCIÓ DEL FESTIVAL