Tant l’Escola Martí Poch com l’Escola Vedruna Mare de Déu del Carme estan enllestint aquests dies les obres que estan fent en alguns punts dels centres. Les dues amb un mateix objectiu, millorar els equipaments abans de l’inici del nou curs escolar. D’una banda, l’Escola Vedruna arregla l’entrada de l’edifici, mentre que l’Escola Martí Poch treballa en diversos punts del pati de l’escola, després d’un projecte participatiu.

«Com t’agradaria que fos el teu pati?», aquesta és la pregunta que l’AMPA de l’Escola Martí Poch va fer als alumnes del centre. Més d’un centenar de nens i nenes van proposar projectes, de tot tipus. Entre els projectes viables, les demandes més repetides van ser intervenir en el sorral per fer-lo més gran i aconseguir més zones verdes al pati. Per executar el projecte de millora, que compta amb el suport de l’equip directiu del centre, les famílies van organitzar quatre berenars per tal d’aconseguir recursos econòmics per fer les obres. La iniciativa va recollir prop de 600 €, als quals se’ls ha de sumar uns 100 € fruits de la venda de polseres per part d’alumnes de tercer de primària.

Amb un pressupost total de 2000 € per a invertir en el pati de l’Escola Martí Poch, l’associació de mares i pares ha començat fent més gran el sorral. En aquest sentit, aquesta actuació ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de l’Espluga. Aquest cap de setmana, pares i mares de l’escola han estat treballant en aquest espai pintant troncs que seran utilitzats com a límit del sorral. De fet, l’AMPA ha assegurat que tot el que es pugui es farà mitjançant obra de vila. Més enllà d’aquesta actuació, durant els pròxims caps de setmana es pintaran jocs al terra i també s’instal·larà un rocòdrom horitzontal a la zona del sorral. La junta de l’AMPA de l’Escola Martí Poch treballa amb una premisa bàsica, fer un pati que es pugui mantenir fàcilment. Per això, s’està estudiant instal·lar jardineres i casetes per als ocells, però les actuacions s’aniran fent progressivament.

D’altra banda, l’Escola Vedruna Mare de Déu del Carme també està enllestint les obres que milloraran l’entrada i la recepció del centre. S’instal·larà una porta de vidre autòmatica en l’entrada central de l’escola i s’actuarà en la porteria, habilitant un nou taulell per atendre les visites i també un espai de secretaria. La Fundació Vedruna Catalunya invertirà 45.000 euros en aquestes actuacions. Tot plegat, es preveu que pugui estar enllestit abans d’aquest 12 de setembre quan arrancarà el nou curs escolar.