Després de 4 anys, aquest diumenge s’ha tornat a celebrar la Cursa de Portadores en el marc de la 47a la Festa de la Verema de la Conca de Barberà que s’ha viscut a l’Espluga aquest cap de setmana. L’activitat ha consistit en recórrer amb una portadora de raïm de 50 quilos la Plaça Montserrat Canals. En aquesta edició s’ha assolit el rècord de completar el recorregut en poc més de 28 segons.

Enguany ha estat la tercera edició d’aquesta cursa que va impulsar l’Associació Juvenil de l’Espluga, Auvënguen, l’any 2011. Aquesta vegada l’aposta també ha comptat amb el suport d’Auvënguen, l’Ajuntament de l’Espluga i la DO Conca de Barberà.

Els participants de la cursa han fet la volta al recinte firal en parelles transportant una portadora amb 50 quilos de raïm. La 3a edició de la Cursa de Portadores ha estrenat una categoria per a entitats espluguines en què cada associació havia d’escollir 4 persones que, vestides representant l’associació, han participat en l’activitat fent relleus a la meitat del recorregut.

Resultats de la cursa de portadores:

Categoria general:

1r Premi: Manel Álvarez i Joan Rodríguez – 28,31 segons

2n Premi: Enric Mercadé i Ferran Lozano – 31,12 segons

3r Premi: Paula Maixé i Clàudia Esplugues – 1 minut i 19,68 segons

Categoria entitats:

1r Premi: Grallers, Gegants i Nans (Jordina Picanyol, Albert Grinyó, Júlia Moyà i Marta Sans) – 50,87 segons

El premi a la millor caracterització de l’època ha estat per Erika Soriano i Jordi Pijoan

1r Premi: Manel Álvarez i Joan Rodríguez (Foto: Josep Morató)
2n Premi: Enric Mercadé i Ferran Lozano (Foto: Josep Morató)
3r Premi: Paula Maixé i Clàudia Esplugues (Foto: Josep Morató)
Premi a la millor caracterització (Foto: Josep Morató)
Premi a l’entitat més ràpid (Foto: Josep Morató)