Blancafort ha estrenat aquest cap de setmana els seus primers gegants, dos personatges medievals que recorden els orígens de la població -el 1207, dins el Ducat de Montblanc-. Van ser batejats aquet dissabte dins la Festa Major de la població amb els noms de na Blanca i en Fort, fer referència dirèctica al topònim del poble. Per l’estrena dels nous gegants Blancafort ha creat Colla Gegantera pròpia, que espera ampliar-se amb nous membres.

 

Els gegants els ha creat el taller reusenc AVALLS Creació i els han apadrinat els Gegants i Nanos de Montblanc i l’alcalde Magi Baltà, amb la participació dels grallers dels Amics dels Gegants de Monblanc i la Banda de Música Verge de la Serra de Montblanc. L’acte de presentació va omplir la plaça Vella de Blancafort en un dels actes centrals de la seva Festa Major, i es pot veure en un vídeo a Youtube penjat per Manel Martí.