L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha manifestat el seu suport a la proposta de crear un registre d’imams per conèixer quants n’hi ha, quina formació tenen i si estan o no contractats. Es tracta d’una iniciativa de la Comissió Islàmica d’Espanya que ja compta amb el suport del PDeCat. David Rovira, a través de les Xarxes Socials, ha assegurat que “hi ha un descontrol respecte a qui pot acabar exercint de líder d’una comunitat religiosa musulmana”.

L’alcalde de l’Espluga, en declaracions a l’EFMR, ha apuntat que en el cas de l’Espluga tampoc és clar aquest lideratge religiós i considera que hauria d’existir un control per saber qui és l’imam en cada cas i que s’hauria d’acreditar que aquesta persona té uns coneixements determinats. En aquest sentit, Rovira considera que el nou registre s’hauria de fer de forma pactada amb la Comissió Islàmica d’Espanya. D’altra banda, el president de l’associació islàmica de l’Espluga, Rachid Boutahri ha reconegut a l’Espluga FM Ràdio que des de la comunitat espluguina informa a la Policia Nacional qui és en cada cas l’Imam que exerceix al municipi i també trasllada els canvis de junta.

Rachid Boutahri al costat de David Rovira en la concentració d’aquest dijous (Foto: Gerard Bosch)

En qualsevol cas, la comunitat musulmana de l’Espluga no disposa d’un Imam fixe perquè és tracta d’una associació molt petita, segons ha explicat Boutahri. Per això, durant l’any ho fa de forma voluntària algun membre de la mateixa comunitat, mentre que durant el mes de Ramadà se’n contracta a algun d’extern.

D’una banda, el president de l’associació de l’Espluga ha manifestat que molts dels Imams que es contracten durant el Ramadà es demanen mitjançant el consolat del Marroc i que, en aquests casos, existeix més control. D’altra banda, Rachid Boutahri veu amb bons ulls que es faci un registre dels Imams, tot i que considera que la millor solució seria crear centres de formació per evitar portar Imams de fora de l’estat i així tenir un millor control de l’historial de cada persona.

1 COMENTARI

  1. estic d´acord ara ja que segons la constitució española diu que som un pais laic, que es controli a totes les religions, perqué en tenim de tots els colors a totes les religions i callem quant es posen amb el que ells diuen pecadors.
    A i per cert crec que no es tindrie de subvencionar cap religió i tindrien de pagar els impostos com tota la població

Comments are closed.