Són unes queixes que poden ser penades per la legislació perquè és discriminació per qüestió de raça, sexe, religió o ideologies polítiques”, així de contundent ha estat el cap d’inspecció de Levantina Seguridad S.L., Juan Antonio Sánchez, responent al comunicat d’Arran Conca en què el col·lectiu de joves de l’esquerra independentista insta al Consell Comarcal a no renovar els serveis d’aquesta empresa en la seguretat del Transport Nocturn perquè, asseguren, que té connexions amb organitzacions d’extrema dreta.

En declaracions a l’Espluga FM Ràdio, l’empresa ha sortit al pas de les denúncies que Arran Conca ha fet en les darreres setmanes per tal de descartar que Levantina Seguridad tingui una ideologia política determinada. Juan Antonio Sánchez ha expressat que “dir que l’empresa té vinculacions amb idees polítiques és completament absurd perquè Laventania és un col·lectiu que té més de 1000 treballadors i que té gent de totes les ideologies”. El cap d’inspecció ha assegurat que l’empresa està autoritzada per dur a terme els seus serveis. “Mentre que no hi hagi un fet concret que demostri que s’està cometent una irregularitat en contra de la llei de seguretat privada, em sembla absurd i vergonyós que algú realitzi un acte delictiu com ho és denunciar purament per discriminació”, ha afegit Sánchez.

“L’empresa no pregunta la ideologia política als vigilants”

Sobre si Levantina Seguridad té vincles amb organitzacions d’ultradreta com s’assenyala des de diversos sectors, Juan Antonio Sánchez ha explicat que a l’empresa no és pregunta la ideologia política dels vigilats. Tot i això, el fundador de Levantina Seguridad és José Luis Roberto, president del partit neonazi España 2000. En relació a aquesta connexió, el cap d’inspecció ha estat contundent. “Si té una ideologia política que no agrada a aquest col·lectiu que l’afusellin o el denunciïn, no té dret una persona a tenir una ideologia política?”, ha manifestat Sánchez. Alhora, també ha afegit que si Arran considera que és punible, ho denunciï. Segons Juan Antonio Sánchez, José Luis Roberto té tot el dret a tenir la ideologia que vulgui perquè “és completament legal”.

ÀUDIO: Juan Antonio Sánchez respon les acusacions d’Arran Conca