Després de 4 anys, aquest diumenge es tornarà a celebrar la Cursa de Portadores en el marc de la 47a la Festa de la Verema de la Conca de Barberà que viurà l’Espluga aquest cap de setmana. L’activitat que consisteix en córrer amb una portadora de raïm començarà a les 18.30 h a la plaça Montserrat Canals.

Enguany es farà la tercera edició d’aquesta cursa que va impulsar l’associació de joves de l’Espluga, Auvënguen, l’any 2011. Aquesta vegada l’aposta també compta amb el suport d’Auvënguen, l’Ajuntament de l’Espluga i la DO Conca de Barberà. De fet, la presidenta de la Denominació d’Origen, Mariona Rendé, expressava que l’edició d’aquest 2017 ha incorporat novetats, com ho és la Cursa de Portadores, per atreure el públic jove.

Els participants de la cursa hauran de fer la volta al recinte firal en parelles transportant una portadora amb 70 quilos de raïm. Les tres parelles que obtinguin un millor temps disputaran la fase final. La 3a edició de la Cursa de Portadores estrenarà una categoria per a entitats espluguines en què cada associació haurà d’escollir 4 persones que, vestides representant l’associació, participin a l’activitat fent relleus a la meitat del recorregut.

Els tres equips més ràpids tindran premi i també el que vagi més ben caracteritzat per l’època. L’entitat més ràpida també guanyarà un premi.